SMITTET AV LAKSEBASILLEN?

Fredag til lørdag har jeg tilbrakt ved og i vakre Altaelva, sammen med fiskeglade damer og dyktige instruktører. Kvinneutvalget i Alta jeger- og fisk arrangerte damedøgn, med spennende faginnlegg, fluekastekurs for nybegynnere og fiske i elva sammen med instruktør.

 

 

Fersking klar for laksefiske

Sammen med andre ferskinger har jeg fått prøve meg på fluefiske og har innsett en ting: Jeg er ikke født med ei fluestang i handa. Trøsten er at det er ingen andre heller, så da er det nok bare trening som må til. Jeg har deltatt på fluekastekurs for noen år siden, men har ikke øvd noe etter det. Møtet med alle knutene, fortom og synkeline, flyteline, skyteline, skyteklump og så videre har gjort terskelen til ei skikkelig dørstokkmil, som jeg ikke har kommet meg over på egen hånd. 

Sosialt rundt bålet.

 

Sovefasiliteter

Jeg fikk instruksjon på kastingen og etter en del plunder, følte jeg meg ganske flink der jeg sto med vann nesten til midja og kastet.  

Der står jeg, langt uti elva.

 
Så skulle jeg fiske fra båt og på grunn av plasseringa i strømmen måtte jeg kaste med stanga på venstre side av meg. Det føltes som om jeg skulle skrive med venstre hånd. Når ingen av bevegelsene er automatisert, så blir det mange ting å holde orden på. Jeg måtte konsentrere meg skikkelig for å få til å holde snøre med høyre pekefinger og stanga med resten av handa. Så måtte jeg passe på å ikke få snøret inn i båtmotoren, og i alle fall ikke få flua fast i nakken til roeren. Jeg sjekket at han hadde på seg briller og caps, men lurte på om han ikke heller burde hatt på seg helhjelm med fullvisir. Alt dette mens båten rørte seg i stryket og jeg så at fisk hoppet uten at jeg klarte å kaste flua dit den skulle. Argh!  

Ser du 20-kilos laksen i bunnen av båten?

Erfarne roere liker å fortelle at de har rodd inn masse fisk, så jeg ba Bernt om å ta ansvar og ro inn en laks til meg. Så, på tur tilbake til leiren, dorget jeg mens han rodde…. Tror det faktisk heter å “baute”, men jeg tok det i alle fall ikke som et kompliment for kastingen min… Han klarte ikke å ro inn fisk til meg, men du grønneste for et flott døgn vi har hatt ved elva.

Noen som er smittet av laksebasillen?

 

 

Oppsummert utbytte etter fiskedøgnet i Altaelva: En av damene dro inn en grills, vi fikk flere ubrukelige harr, to redningsvester ble våte og blåste seg opp, jeg har vært sammen med masse hyggelige mennesker – nye og gamle kjente, har lært masse og dørstokkmila for fluefiske er bare en kilometer nå. 

Vinnere av elve-quiz.

En schwæær applaus og takk til kvinneutvalget i AJFF for at dere har fått til dette!