JAKTOGTURDAMA PÅ UKJENTE JAKTMARKER

Jeg har alltid tenkt at elgjakt høres skikkelig booooring ut. Ser for meg sittende på post og vente på at elgen kommer tuslende. Det går jo ofte måneder mellom hver gang det kommer en elg tuslende liksom. Ser også for meg at elgjakta er veldig tungvint, man må ha det ene og det andre av utstyr, det pakkes og rigges opp og ned, det slaktes og fraktes, kjøtt som skal handteres osv., osv.. Jeg blir helt matt av tanken. Så er det slik da, at jeg ikke er så glad i å uttale meg om noe jeg ikke vet en døyt om, så da må man vel finne ut hva det er med denne elgjakta som gjør at folk bruker ukesvis på jakt hver høst.


Jeg sendte ut noen følere i miljøet og fikk napp på et jaktlag, YEAH!!

Fredag var det trekning av jaktterreng på Fefo-grunn og spente jegere hadde julaften-, bursdag- og 17.mai-stemning på en gang. Og der satt jeg da, ferskingen. Har skjønt at elghund gjør underverker for frekvens på spottede elg, så dette kan jo vise seg å bli litt mer spennende enn jeg har sett for meg. Læring pågår!


Jeppsi, peppsi, jeg skal på elgjakt!!!


Hvis noen rutinerte jegere synes det er urettferdig at jeg som fersking fikk napp på første gangs trekning, så er det ikke det. Det er bare rett og rimelig, siden dere har vært på elgjakt mange ganger før. Nybegynnerflaks er helt innafor 🙂

Feiring av elgtrekning 2019

Nå mangler det bare en haug med utstyr, flytting av ferie og 2×15 skudd på bane, samt oppskyting. Det er regler for minimum skytekompetanse, -og godt er det. Øv, så blir man tryggere på handtering av våpen, en bedre skytter, og en sikrere og roligere jeger!!  
Lørdag ble det derfor trening på bane i finværet. Jeg skulle egentlig tatt en tur til fjells med Tia, men hun fikk tross alt være med fram til anvisning på blinken, til sammen 5×200 meters luftetur.
Etter å ha truffet litt i hytt og pine (også en eller annen plass utenfor hele blinken), så begynte det å bli litt mer kontrollerte treff. Men, ting tyder på at jeg må legge inn noen treningstorsdager framover…..

Det var sabla tungt å holde rifla stødig og liggende skytestilling var kjempetungt for venstre-armen. Sittende var enklere, synes jeg, så det blir vel oppskyting sittende på en stubbe…

I dag, søndag, har jeg skikkelig “gangsperre” i venstrearmen.


Jaktlag: Checked
Jaktfelt: Checked
Rifle: Checked
Mangler sikkert masse: Checked

Follow-up på “Prosjekt elgjakt” kommer:-) 

#jakt #friluftsliv #elgjakthits