Herremåltid med elgkjøtt

Her en helg fikk vi servert et fantastisk elgkjøtt-måltid på hytta og jeg må bare dele: Hvit pizza med skiver av røkt elgkjøtt og tyttebær. Holymoly! Og ikke bare var den sykt god, men det så jo ut som et kunstverk med de røde tyttebærene på toppen.

 

Ingredienser til fire bunner (1 bunn/pers):

7 dl mel (pizzamel er best, hvetemel funker greit)

25 gram fersk gjær eller en halv pakke tørrgjær (Idun anbefaler Pizzagjær, vi hadde bare vanlig tørrgjær i skapet på hytta)

3 dl vann (ca 37-38 grader). Tørrgjær tåler litt varmere enn fersk gjær.

3 ss olivenolje

1 ts salt

 

Hvit saus:

1 pk Crème Fraiche

1/2 ts salt

1/4 ts pepper

2 ss hakkede urter, vi brukte fersk timian

2 fedd hvitløk

1 fersk chilli

2 ss olivenolje

 

Topping:

1 pakke ekte revet ost, vi brukte Tine sin.

1/2 rødløk

8-10 store sopp. Vi hadde champignon.

Ca 300 g røkt elgkjøtt og bacon. Alt i tynne skiver.

 

Før servering:

Bladpersille

Hele tyttebær

 

Dressing:

1 pk Crème Fraiche

2 fedd hvitløk

 

Her er oppskriften: 
Lag vanlig pizzabunn (Pizzabunn) .

Vi stekte en og en pizza og alle spiste etter hvert som de var ferdigstekt.

Lag hvit saus av Crème Fraiche. Trykk eller kjevle ut tynn bunn og forstek denne i ovnen på 275 grader i et par minutter. Bruk pizzastein hvis du har, og hvis du ikke har så bør du skaffe det.

Deretter i denne rekkefølgen: Ha på den hvite pizzasausen, revet ost, rødløk, sopp og topp med tynne skiver av røkt elgkjøtt (alt viltkjøtt vil være supert) og noen tynne skiver av bacon. Steik pizzaen til osten er gylden.

Før servering has på grovhakket bladpersille og noen hele tyttebær. Dersom man ikke har hele tyttebær liggende i fryseren, så kan man til nød bruke noen små klatter av et godt tyttebærsyltetøy eller rørte tyttebær. Dressingen serverer du ved siden av.

Sammen med en god rødvin ble dette et herremåltid og selv om det var mat nok til flere enn vi var til bords, så klarte vi å spise opp absolutt alt.

#friluftsliv #friluft #jaktogfriluft

Repost fra blogspot.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg