Jakte på hval og et godt arbeidsmiljø

Viktig investeringsvarsel: jobben har vært på hvalsafari, og joda, i tillegg har vi hatt fagdag og planlegging av vårsemesteret. Dette er god investering i teambuilding.

Merethe, kollega og eier av Låvan Lodge er mer enn eksemplarisk vertskap og vi ble skikkelig godt tatt vare på. Da vi kom utover søndag var badestampen klar og selv med (evt takket være) litt snø i lufta var det eventyrlig nydelig å nyte et varmt utebad fyrt opp med bjørkeved, høre lydene fra havet rett ved og ellers bare nyte vår egen skravling og latter.

Vi forskjøv arbeidsdagen mandag og jobbet før og etter hvalsafari. Hyret med flytedrakter, støvler og fokkbriller dro vi på hvaljakt mens det var som lysest midt på dagen. Vi fikk et opplett mellom snøbyger og det er så flott nå. Fargetida, sier jeg bare, og nå går det raskt mot at sola viser seg for oss nordboere igjen. Det er deilig å kjenne på hva vi bindes fast av her oppe i nord: lyset og folket. Og nå fikk jeg det beste av alt på en tur: Flotte folk og magisk lys.

Å få se hval er bare ekstrabonus.

Men, vi har vært snille så langt i år og etter nesten to timers jakt i Kvænangsfjorden, så dukket et par knølhvaler opp.

Kameraene surret og vi var plutselig skikkelige turister. Vi fulgte med hvalene en halvtimes tid, før kapteinene ga god gass hjemover med båtene. Det går greit unna med RIB.

Tilbake ved brygga hos Låvan Lodge møtte vi på en hel skokk med springere (delfinart) som lekte seg mellom båtene.

For en tur! Når jeg i tillegg kunne ta med meg Tia, som lider av begynnende løpetid, og slippe henne løs der ute (ved Alteidet i Burfjorden), så ble det to tipptopp-dager med supre kollegaer og lykkelig hund.

Takk så masse til Merethe på Låvan Lodge, som la alt til rette for en fantastisk tur med jobben! Til og med knølhval og springere dukket opp, -som bestilt.

Vi kommer gjerne tilbake:-)

 

#friluftsliv

#låvanlodge

#hvalsafari

#kvænangen

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg